PROJECTES 

Des de la nostra ONG ajudem a persones, especialment nens i nenes, que viuen en situació de risc d’exclusió social i marginalitat a través dels valors de l’esport, tant a Catalunya com arreu del món, especialment al continent africà.

ESI Deli - Txad

ESI Deli - Txad

Hem col·laborat en la construcció d’una escola a Deli (Txad) tutelada per la Gloria Sedes, membre de la “Congregación de las Hermanas Misioneras de Nuestra Señora de África”.

Seguim treballant per cobrir desde les necessitats més bàsiques dels nens i nenes com l’alimentació o la salut fins l’escolarització com un dret fundamental, en aquesta zona del país marcada per la pobresa,el terrorisme, la violència i el VIH.

“Niñas de día, putas de noche”

“Niñas de día, putas de noche”

Jorge Crisafulli és un missioner que surt cada nit amb un autobús pels carrers i carreteres de Serra Lleona, per oferir casa d’acollida, escolarització, atenció psicològica i alimentació, a les nenes obligades a prostituir-se. En cas que siguin mares també els ofereix ajuda per a l’escolarització dels fills/es. A dia d’avui ja ha salvat de la prostitució a més de 200 nenes a partir de 10 anys.

Com a ONG donem suport econòmic al Jorge i el seu projecte “Niñas de día, putas de noche” per a que pugui seguir vetllant per les nenes i joves de les zones marginals de Freetown (Serra Lleona) per a que creixin sent dones lliures i visquin de forma digna.

Menjador social “El Gregal”

Menjador social “El Gregal”

Col·laborem amb el menjador social El Gregal del barri conegut com “La Mina” (Sant Adrià del Besós ) per a que segueixin complint amb el seu lema: “Ningú se’n va d’aquí sense menjar, tant és d’on vingui”.

El Gregal ofereix menjar a més de 150 famílies sense llar a diari, a més de preparar carmanyoles i packs d’aliments per a que les persones en situació de risc d’exclusió social que sí que tenen sostre, els pugui cuinar a les seves llars.

Arrels-ESI Fútbol

Arrels-ESI Fútbol

Gràcies al suport de La Fundació “La Caixa” podem oferir beques a clubs de fútbol federats des de 2009. Les nostres beques faciliten la integració i socialització de nens i nenes que, per diferents motius, es troben en situació de risc d’exclusió. Les beques inclouen un seguiment del rendiment escolar per assegurar-nos que el/la nen/a completa la seva educació en els valors de l’esport i que el dia de demà tingui totes les eines per a sortir endavant i la confiança que pot arribar allà on vulgui.

Arrels - ESI Tennis Taula

Arrels - ESI Tennis Taula

Desenvolupem aquest projecte desde la secció Raquetes sense fronteres conjuntament amb el CTT Ganxets de Reus i l’Ajuntament de Reus.

El nostre objectiu és potenciar l’esport femení en general i el tennis taula femení en particular, a través d’unes beques dirigides a nenes que volen iniciar-se en el món del esport i que d’una altre manera no podrien fer-ho.

Tennis i Salut mental

Tennis i Salut mental

El projecte va néixer impulsat per la Fundació Privada Salut Mental Catalunya-FPSMC, la Federació Catalana de Tennis i la nostra ONG. Posem el nostre gra de sorra per lluitar contra el sedentarisme oferint classes de tennis a persones que pateixen trastorns de salut mental. D’aquesta manera també afavorim la socialització i la integració d’aquest col·lectiu.

Actualment el projecte es desenvolupa a Tarragona, El Vendrell, Barcelona, Mataró, Cornellà i Girona, gràcies a la col·laboració dels clubs: CT Tarragona, CE CT Vendrell, FCT Cornellà, RC Polo de Barcelona, CT Mataró  i el GEiEG).

NDUNDU-L'ALBINISME A ÀFRICA

NDUNDU-L'ALBINISME A ÀFRICA

Aquest projecte liderat per la dermatòloga Maria Jesús Torres, té com objectiu  l’educació social i sanitaria sobre l’albinisme, l’integració social i la prevenció i tractament del càncer de pell en persones albines de la República Democràtica del Congo. Les persones albines no només tenen més risc de patir càncer de pell, sino que també pateixen greus problemes de visió i una gran discriminació per la seva condició.
UcrainESI

UcrainESI

Projecte iniciat al març de 2022 per a ajudar als refugiats ucraïnesos amb l’enviament de furgonetes amb materials de primera necessitat com menjar, medicaments i bolquers per als infants. L’objectiu principal, però, és portar refugiats a Barcelona per a que siguin acollits.

Aquest projecte es porta a terme amb la col·laboració de la Fundació CYO.